Aircoservice bij Autobedrijf Maat

Door middel van de nieuwste aircoservice apparatuur ,geschikt voor R134A én 1234yf koudemiddel, bent u bij ons op het juiste adres voor vakkundig onderhoud aan uw aircosysteem!

Airconditioning is vrijwel onmisbaar voor een comfortabele rit. Met warmte dagen gebruiken het airco om af te koelen en op koude dagen zorgt een goed functionerende airco ervoor dat uw ruiten snel ontwassend zijn. Om van dat comfort te kunnen blijven genieten, is periodiek onderhoud essentieel. Het koelsysteem van een airco is namelijk een ingewikkelde installatie die zorgvuldig onderhoud vereist om goed te kunnen blijven functioneren. Vooral wanneer uw auto beschikt over automatische airconditioning (‘climate control’) is airco-onderhoud cruciaal.

De oorzaak van een defecte airco in uw auto

Wanneer u de airco in uw auto weinig gebruikt, loopt u het risico dat de afdichtingen gaan uitdrogen en vervolgens gaan lekken. Hierdoor raakt het koudemiddel onder zijn niveau. Zowel het koudemiddel als de in het systeem aanwezige olie trekt vocht aan. Op die manier ontstaan verzuring en lekkage. Bovendien leidt weglekkend koudemiddel op den duur tot oververhitting van de compressor. Wij zien in de praktijk vaak dat airco’s defect raken door een te laag niveau van het koudemiddel als gevolg van lekkage.

Wilt u een afspraak maken voor het controleren van uw aircosysteem? Of heeft een defect of slecht functionerend aircosysteem en wilt u dit graag laten repareren? Gebruik dan het contact formulier om de vraag te stellen, mail ons, bel ons of kom langs om een vrijblijvende offerte te krijgen!

 

Neem contact met ons op

Contactgegevens

Autobedrijf Maat
Ep Schuilinghstraat 1
7881VV Emmer-Compascuum

T. 0591-346779
E. info@autobedrijfmaat.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.30 uur - 17.30 uur
Zaterdag op afspraak