Wat is chiptuning

De motor word aangestuurd door een computer. Deze computer bepaalt de inspuithoeveelheid, de vervroeging, turbodruk en veel andere belangrijke dingen. Met chiptuning word de software die standaard op de computer staat gewijzigd. Er is vaak nog veel verbetering mogelijk t.o.v. de originele software. Een fabrikant werkt met grote veiligheidsmarges omdat een motor ook op slechtere kwaliteit brandstoffen en smeermiddelen goed moet werken. Door het chiptunen van een motor kan een motor meer vermogen leveren, soepeler rijden en zelfs zuiniger worden bij deellast.

Als er hardware (zoals een grotere turbo of grotere verstuivers) aan een motor veranderd word moet hierop de software, op maat, worden aangepast. In plaats vanaf de chip draaien we de software dan vanaf een laptop en kan de software constant live aangepast worden tot dat deze goed is. Op dat moment zetten wij de software terug op de chip en plaatsen de computer terug in de auto. Op deze manier kan er snel een optimaal afgesteld programma worden geschreven die speciaal voor uw auto is gemaakt.

Er word met elke auto eerst een proefrit gemaakt en met diagnose apparatuur uitgelezen. Hierdoor worden storingen direct gevonden en evt verholpen voor de chiptuning. Na de tuning word er getest en uitgelezen of alles precies klopt en in orde is.

Chiptuning voor lesauto’s

Chiptuning op maat voor lesauto’s. De auto krijgt een vloeiender koppelverloop en zal minder stotteren en afslaan bij lage toerentallen.
Als rijschool is het belangrijk om met goed en betrouwbaar materiaal  onderweg te zijn. Hierdoor is de lesrijder verzekerd van kwaliteit. Onze tuning voor lesauto’s blijft daarom binnen goede veiligheidsmarges om de betrouwbaarheid te allen tijde te waarborgen terwijl het rijgedrag wel met sprongen verbeterd kan worden.

Het voordeel van een lesauto met voldoende vermogen bij het juiste toerental maakt dat wegrijden soepeler gaat en de auto minder snel uitslaat wanneer de lesrijder de bediening van de koppeling nog niet helemaal onder de knie heeft. Dit geeft een meer zeker gevoel over het rijden.
Het komt tegenwoordig vaak voor bij moderne lichte diesels in kleinere auto’s dat het typische dieselkarakter ontbreekt. Bij ‘oudere’ en zwaardere diesels is er veelal sprake van een auto waarbij een minder soepele bediening van de koppeling niet wordt afgestraft met afslaan van de motor. Bij lichtere moderne diesels kunnen wij het koppelverloop positief beïnvloeden waardoor een soepeler karakter ontstaat.

Neem contact met ons op

Contactgegevens

Autobedrijf Maat
Ep Schuilinghstraat 1
7881VV Emmer-Compascuum

T. 0591-346779
E. info@autobedrijfmaat.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.30 uur - 17.30 uur
Zaterdag op afspraak